21 Haziran 2010 Pazartesi

Bir dam, bir yatak!

Ara verdiğimiz son şarkı serisine bu gün bu alemin aykırılıktan uzak! hatta ismi bu kelime ile aynı cümlede kullanılamıyacağından, adını zirk mi zikr mi zerk mi ne ondan etmiyeceğim sevdiğimiz bi kişinin seçimi ile devam ediyoruz..

İstanbul 17.05.2021

Radyo BBC' den anons geçilirken kahramanımızın telefonu çalar uzun uzun,

Ayağını uzatmış balkonda tatlı bahar havasında ulan eski yazlar ne güzeldi TRİBİ atarken en sevdiği ecnebi radyosunda duyduklarına inanamaz!

''Attention please!!'' der otoriter bir ses. (Buraları türkçeye çevirerek daha fazla kişinin anlayışına sunma kararı aldım, yazarın notu) Ki bu sırada dülülü dülülü telefon çalsa da umursamaz esas kişimiz nasıl olsa finansbank'tır diye.

Anons devam eder gizli tehdit tonlarını saklayamayan sesle; 
'' Bilindiği üzere dünyaya barış ve düzeni getirme amaçlı kurulan uluslararası birliğimiz günden güne amacına bir adım daha yaklaşmaktadır. bu sürece katkısı olacağına inandığımız fedakarlıklardan kaçınılamaz. Komitemiz 14.05.2021 tarihli toplantısında oybirliği ile müziğin yasaklanmasına karar vermiştir. Bu konuda ek açıklamalar yapılacak olup, ayrıntılı bilgiye www.whothefuckdowethinkweare.gov sitemizden erişilebilir.''

Duyduklarının şokunu üzerinden atamayan İ. (bundan sonra kendisine kısaca İ. diyeceğim y.n) bilinçsizce, halen çalan telefonuna bakar ''0.312.666'' Bu nasıl numara? Kim ki? bu diyerek açar ve telefonda az önce duyduğu anonstaki sesin dişisi:

''İ. hanım?''
''Menem'' der İ. aldığı azerice derslerinin etkisiyle!
'' Ben birlik İstanbul temsilciliği adına arıyorum, saat 15.00'te sizi Kadıköy'de boğanın oradan adamlarımız alacak, detayları sonra konuşuruz'' der olabildiğince bi gelme de gör mesajı dolu sesiyle ve  kapatır.

Gece geç bırakır eve resmi araç İ'yi. Eve çıkar, uzanır kanepesine ve düşünür, acaba doğru kararı mı verdim, bana ne mi deseydim, yok yanlış yaptım alın yasaklarınızı başınıza çalın...

Önce resmi bir araca bindirilmiş, sonrası güvenlik amacı ile gözleri bağlanarak bir yere götürülmüştür, ama o anlamıştır nerede olduğunu boğadan sonra yokuş aşağı inilmiş, önce sola dönülmüş, sonra az ileriden u çekilmiş sonra bir sağ bir sağ daha en sonda sol!!! burası olsa olsa alkımın arka sokağındaki katlı otopark olabilir demiştir içinden ve gurur duymuştur kendiyle nasıl bildim ama diye sanki bir işe yarayacakmış gibi!

Kendisine bu gizli karargahta olayın ayrıntıları anlatılmış ve verilen 1 saat sürede bir şarkı seçmesi istenmiştir.
''Neden ben'' der ürkek bir sesle, açıklama daha yetkili olduğunu düşündüğü kısa saçlı, hafif! kel, gözlüklü doktor kılıklı bir heriften gelir:

'' Türkleri seçtiler, seçtikleri son şarkıyla insanları müzikten nefret ettirme olasılığı istatistiki olarak en yüksek topluluk diye'' arkasından da patlatır Erol Taş kahkahasını ve devam eder zor duyulan pısır pısır sesiyle:

 '' Sen de bunun kura da çıkan yansıması, biz karşı çıktık daha uygun aday bulalım dedik ama alçak, hain olabiliriz ama sahtekar asla tc kimlik piyangosunda kime çıktıysa o olacak yanıtını aldık''

Seçer şarkısını hızlıca! Sanki bu anı bekliyormuş gibi, hatta görevliler bile şaşırır bu hızına!! ancak ses etmezler fazla mesaiden yırttıkları için.

19.05.2021

Aslında organizasyon gereği 18'inde olması gereken veda gençlik ve spor bayramı katılım fazla olur rezil olmayalım dünyaya diye yerel yönetimce 19'una alınır. Gençler şahane 19 Mayıs taytlarının içinde, muhteşem bir mayıs günüde ılık ılık esen rüzgar eşliğinde doldurmuştur meydanları, teyzeler zeytinyağlı dolmalarını yapmış, köfteciler aman kalabalık iyi satış olur diye 2 gündür durmadan kıyma yoğurmuştur. Dünyada ise durum yer yer farklılık göstermiş Küba'da paramiliter bir grup Lady Gaga tişörtleri içinde Forever Music yazmışlardır duvarlara makineli tüfekleriyle.

Saatler türkiye yerel saati ile 19.19 olduğunda tüm dünyada yaşlısı genci tüm halk stadyumlarda, gelemeyen, bakacak çocuğum, ocakta yemeğim var diyen evinde pencerelerde, televizyon başında...
Dost düşman sarmaş dolaş, sevgi dolu
Sağa sola hafif hafif sallana sallana tüm dünyada zaten şarkı başlamadan küçük küçük gruplar başlamış en sevdikleri şarkıları söylemeye ve,



I wanna love you and treat you right; 
I wanna love you every day and every night: 
We'll be together with a roof right over our heads; 
We'll share the shelter of my single bed; 
We'll share the same room, yeah! - for Jah provide the bread. 
Is this love - is this love - is this love - 
Is this love that I'm feelin'? 
Is this love - is this love - is this love - 
Is this love that I'm feelin'? 
I wanna know - wanna know - wanna know now! 
I got to know - got to know - got to know now! 

I-I-I-I-I-I-I-I-I - I'm willing and able, 
So I throw my cards on your table! 
I wanna love you - I wanna love and treat - love and treat you right; 
I wanna love you every day and every night: 
We'll be together, yeah! - with a roof right over our heads; 
We'll share the shelter, yeah, oh now! - of my single bed; 
We'll share the same room, yeah! - for Jah provide the bread. 

Is this love - is this love - is this love - 
Is this love that I'm feelin'? 
Is this love - is this love - is this love - 
Is this love that I'm feelin'? 
Wo-o-o-oah! Oh yes, I know; yes, I know - yes, I know now! 
Yes, I know; yes, I know - yes, I know now! 

I-I-I-I-I-I-I-I-I - I'm willing and able, 
So I throw my cards on your table! 
See: I wanna love ya, I wanna love and treat ya - 
love and treat ya right. 
I wanna love you every day and every night: 
We'll be together, with a roof right over our heads! 
We'll share the shelter of my single bed; 
We'll share the same room, yeah! Jah provide the bread. 
We'll share the shelter of my single bed


İ şarkısını yüz milyonlara dinletti o gece
Bir dam bir yatak gerisi boş sevgi olduktan sonra demenin huzuru içerisinde attı son çığlığını
''bu eşq mı''

TO BE OR NOT TO BE
 CONTINUED

O gece oradaydım ve aklımda tek şey kaldı. ''I'm willing and able!''

1 yorum:

indis dedi ki...

vay vay vay vay vay ayyyyy ne diyeceğimi bilemiyorum. harika hikaye. dün gce aklıma geldi nerede kaldı bu hikaye diye! "istemek başarmanın yarısı diil midir zaten!! ???